Avustus öljylämmityksestä luopumiseksi 2020-2022

Öljylämmityksen vaihto maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun kannattaa nyt!

Osana koronakriisin elvytysohjelmaa on lisätalousarviossa 26.6. hyväksytty valtionavustus, jota myönnetään öljylämmitysjärjestelmän poistamiseksi ja vaihtamiseksi ekologisempaan lämmitysjärjestelmään.

Mihin tukea saa?

Tukea saa pientalon, eli omakoti- tai paritalon, öljylämmitysjärjestelmän poistoon ja korvaamiseen muulla lämmitysjärjestelmällä. Uusi järjestelmä ei voi olla fossiilisia polttoaineita (hiili, maakaasu, turve tai öljy) polttava (talokohtainen) järjestelmä.

Avustuksen määrä:

Öljylämmityksestä luopumalla saa kiinteän avustussumman 2500 tai 4000 euroa. Summa riippuu siitä, mihin lämmitysmuotoon siirrytään. Tukea saa seuraavasti:

  • Maalämpöön tuki on 4000 euroa
  • Ilma-vesilämpöpumppuun tuki on 4000 euroa
  • Kaukolämpöön siirryttäessä tuki on 4000 euroa
  • Muihin avustukseen hyväksyttyihin lämmitysmuotoihin siirryttäessä tuki on 2500 euroa

Kenelle tukea myönnetään?

Pientalon (omakoti- tai paritalo) omistajille. Avustuksen voi saada yksityishenkilö(t) tai kuolinpesä. Pientalon on oltava ympärivuotisessa asuinkäytössä eikä sitä myönnetä vapaa-ajan asunnon lämmitysremonttiin.

Avustuksen hakeminen

Tarkat ohjeet hakemiseen ja tarkat ehdot avustuksen myöntämiseen julkaisee ELY-keskus. Avustusta voidaan myöntää 1.6.2020 alkaen tulleista kuluista. Avustus myönnetään vasta, kun lämmitysremontin kustannukset on maksettu kokonaisuudessaan ja projekti on valmis. Tukea myönnetään niin kauan kuin lisätalousarvion määrärahaa riittää, kuitenkin maksimissaan syksyyn 2022 asti.  

Avustuksen myöntää koko maan alueelle Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Hyvä huomioida avustuksesta:

Tukea saa yhden lämmitysjärjestelmää kohden, eli esimerkiksi paritalossa yhteiseen lämmitysjärjestelmän vaihtoon voidaan tukea hakea vain kerran.

Avustusta ei myönnetä, mikäli samaan remonttiin on saatu jotain muuta avustusta tai mikäli remonttiin haetaan kotitalousvähennystä.

EU-oikeuden valtiontukisäännöissä tarkoitettuun taloudelliseen toimintaan käytettäviin rakennuksiin avustusta ei myönnetä.

 

Tutustu tukeen tarkemmin ELY-keskuksen sivuilla: ELY-keskuksen sivu. Tarkemmat ohjeet tuen hakemiseen ja sen kriteereihin julkaisee ELY-keskus.

 

Bosch ei vastaa oheisten tietojen oikeellisuudesta. Tarkistathan ajankohtaiset tiedot mahdollisista tuista ELY-keskuksesta.

Kiinnostuitko maa- tai ilma-vesilämpöpumpusta?

Lataa ilmainen maalämmön tai ilma-vesilämmön ostajan opas. Niissä kerrotaan kaikki tarpeellinen lämmitysremontista.

Kiinnostuitko? Haluatko että jälleenmyyjämme ottaa sinuun yhteyttä?