Bosch-lämpöpumpun rahoitus maltillisella kuukausierällä

Enää ei laadukkaan lämmitysratkaisun hankinta ole rahasta kiinni. Bosch Lämpömestari Rahoituksen ansiosta saat modernin lämpöpumpun vaikka heti, maksun hoidat myöhemmin erissä. Rahoitusvaihtoehtoja on useita erilaisia, mutta pääpiirteissään kaksi erityyppistä luottoa.

Lämpöpumpun rahoitus kannattaa

Maalämpöpumpun hinta voi aluksi hirvittää. Lämpöpumpun rahoitusta mietittäessä kannattaa kuitenkin muistaa, että investointi maksaa itsensä takaisin säästöjen muodossa. Kuukausittaiset kulut eivät kohteesta riippuen välttämättä nouse lainkaan, vaikka maalämpöpumppua varten olisi otettu lainaa. Kun lämpöpumppu on maksettu, voit nauttia edullisesta energiasta. Muistathan myös, että asennuksesta koituvat kustannukset ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

 

Lämpöpumppu sopii joka budjettiin

Lämpöpumpuissa ja asennuksissa on hintaeroja. Ilmalämpöpumppu on yksinkertaisen asennuksen ja kohtuullisen hintansa vuoksi suosittu valinta. Toisaalta kalliimmat investoinnit antavat myös suurempaa säästöä, jonka voit käyttää mahdolliseen lainan lyhennykseen.  Lämpöpumpun rahoitus lainalla on siis järkevä vaihtoehto.

 

Maalämpöpumppu

  • Säästö on parhaimmillaan jopa 70–80 prosenttia.
  • Maksaa itsensä takaisin keskimäärin 6-9 vuodessa.
  • Ainoat sähkökustannukset syntyvät kompressorin, kiertovesipumpun ja automatiikan toimintaan vaadittavasta energiasta.

Ilma-vesilämpöpumppu

  • Säästö parhaimmillaan 60–70 prosenttia.
  • Maksaa itsensä takaisin keskimäärin 5–7 vuodessa.
  • Ei tarvitse lainkaan porakaivoa, minkä vuoksi säästät myös asennuskustannuksissa.

 

Ilmalämpöpumppu

  • Säästö parhaimmillaan 30–40 prosenttia.
  • Edullinen investointi, mutta tarvitsee rinnalleen myös jonkin muun lämmitysjärjestelmän.
  • Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi.

 

Hyödynnä kotitalousvähennys!

Vuodelle 2017 on vahvistettu kotitalousvähennys, joka on 20 prosenttia maksetuista palkoista sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut tai 50 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksetusta arvolisäverollisesta työstä, ei materiaaleista tai matkakuluista.

Kotitalousvähennyksen maksimimäärä on vuonna 2017 2 400 euroa henkilöä kohti eli pariskunnan yhteenlaskettu vähennys on maksimissaan 4 800 euroa. Summa lasketaan työn arvonlisäverollisesta osuudesta, ja korvauksesta vähennetään vuotuinen 100 euron omavastuuosuus. Omavastuuosuus on myös henkilökohtainen.

Maksimivähennykseen oikeuttavasta työstä maksettava summa on 4 999,50 euroa henkilöä kohti. [(4 999,50 x 50 %)– 100) = 2 399,75].

Lähde: Kotitalousvähennys, 2017.