Ympäristöystävällinen lämpöpumppu säästää luontoa

Boschin ympäristöystävällinen lämpöpumppu saa energiansa luonnosta. Lämpöpumpun toiminta perustuu maaperään, veteen ja ilmaan varastoituneen energian hyödyntämiseen. Se on luonnollista ja ilmaista uusiutuvaa energiaa, johon päästään käsiksi lämpöpumpun avulla.

Samalla säästät kustannuksissa

Lämpöpumppu vähentää lämmityskustannuksiasi jopa 75 prosenttia. Ympäristökuormitusta se vähentää jopa 80 prosenttia. Lämpöpumppu on siis paitsi ympäristöystävällinen vaihtoehto, myös energiatehokas. Ympäristöystävällisimmän kokonaisuuden saat, kun valitset käyttösähköksi esimerksi tuulivoiman.

Pienennä hiilijalanjälkeäsi

Tiukentuneet energiatehokkuusvaatimukset tulivat voimaan Suomessa vuonna 2012. Lainsäädännöllä pyritään parantamaan rakennusten energiatehokkuutta, uusiutuvan energian käyttöä ja pienentämään hiilijalanjälkeä. EU-maat ovat yhdessä sitoutuneet vähentämään fossiilisten polttoaineiden määrää energiantuotannossa.

Kaikki uudisrakentajat ja laajempaa muutoslupaa hakevat rakentajat joutuvat jättämään oman kuntansa rakennusvalvontaan energiaselvityksen rakennuslupaa haettaessa. Yhä useamman talon rakentajan lämmitysratkaisuksi valikoituu maalämpö, jonka energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat omaa luokkaansa verrattuna esimerkiksi suoraan sähkölämmitykseen.

Lämmitysjärjestelmän hyötysuhde (COP) huomioidaan tarvittavan lämmitysenergian määrässä. Esimerkiksi suoraan sähkölämmitykseen verrattuna maalämmön hyötysuhde on noin 4-5 kertaa parempi.

Vaihtoehtoja joka lähtöön

Suomen kylmien sääolosuhteiden vuoksi lämmityskustannukset lohkaisevat suuren siivun asumiskustannuksista.  Siksi on erityisen tärkeää miettiä järkevän lämmitysjärjestelmän valintaa. Ympäristöystävällinen lämpöpumppu vähentää kuluja ja tarjoaa lämpöä vuoden kylmimpinäkin päivinä.

Boschin kattavasta valikoimasta löydät oikean lämpöpumpun riippumatta siitä, onko talosi pieni vai iso, uusi vai vanha.